logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


03
Бер
2017

Проект Темпус об’єднує МНУ імені В. О. Сухомлинського & Астонський університет

     У рамках впровадження проекту Темпус та реалізації проекту Еразмус+, що діють на базі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбувається оновлення навчального плану магістратури та включення нових дисциплін на спеціальності «Мова і література (англійська)» з урахуванням загальноєвропейських рекомендацій із мовної освіти (м. Брюсель) і положень Болонського процесу.

     З метою апробації розроблених нових навчальних дисциплін, проведення спільних занять із викладачами кафедри англійської мови і літератури та проведення науково-методичних семінарів для студентів, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського відвідали представники Школи мов і соціальних наук Астонського університету (Велика Британія) доктор Муна Морріс Адамс і викладач, директор центру англійської мови та комунікації Аня Бейлі.

     Почесних гостей зустрів ректор університету академік В. Д. Будак: «Астонський университет – один із найкращих університетів Великобританії. Ми з задоволенням вивчаємо досвід закордонних колег по підготовці фахівців із вивчення англійської мови та впевнені, що перші випускники цієї програми будуть цілком відповідати європейським стандартам. Із відгуків студентів, експертів, провідних професорів Астонського університету ми маємо позитивну оцінку по відношенню до наших студентів. Грунтовна  робота програми Темпус має своє продовження в проекті Еразмус+, у планах на майбутнє – підготовка не ​​тільки магістрантів, а й відкриття аспірантури».

     Ректор від імені професорсько-викладацького колективу подякував Муні Моріс і Анні Бейлі, що знайшли час у розпал навчального семестру відвідати МНУ імені В. О. Сухомлинського та анонсував наукову конференцію, що відбудеться восени за результатами виконаної роботи.

     Спільно з викладачами факультету іноземної філології почесні гості читали лекції студентам, провели низку методичних семінарів для викладачів іноземних мов університетів і середніх шкіл на тему «Новітні методи у викладанні іноземних мов із застосуванням он-лайн технологій». Робота міжнародної команди спрямована на модернізацію навчального процесу завдяки застосуванню он-лайн технологій та оновленню навчального матеріалу.

     Сьогодні дві студентки факультету іноземної філології Олена Рудичек і Юлія Шептицька протягом другого семестру 2016-17 н.р. навчаються в Астонському університеті, в наступному семестрі навчатимуться за програмою Астонського університету Анастасія Савчук і Кристина Тригуб.

     Нагадаємо, що міжнародний проект Темпус стартував у 2013 р. та розрахований на чотири роки, головна мета – розширення співробітництва між країнами Європейського Союзу (Великою Британією, Німеччиною, Францією), що ввійшли до проекту, та країнами-партнерами (Україною, Росією, Узбекистаном) у галузі вищої освіти через удосконалення викладання європейських мов на основі онлайн-технологій.

     Проект спрямований на посилення взаємозв’язку між середньою та вищою освітою, а також на модернізацію навчальних магістерських програм у площині Болонського процесу.

 

1

2

3

4

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*