logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Тра
2017

Кафедра хімії та біохімії: історія, виклики та перспективи

     З 10 липня 2015 р. біологічний факультет Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відновив підготовку вчителів-біологів, а також вперше, єдиний серед вищих навчальних закладів міста, отримав право на підготовку вчителів хімії.

     Сьогодні підготовкою висококваліфікованих і конкурентноспроможних фахівців активно займається кафедра хімії та біохімії, здійснюючи навчальну, наукову, виховну, методичну види робіт. Зокрема, студенти та викладачі є ініціаторами проведення хімічних олімпіад, турніру юних хіміків, консультацій та керівництва науково-дослідних робіт учнів МАН, науково-практичного семінару «Хімія: від теорії до практики», «літніх» і «зимових» шкіл для підвищення кваліфікації вчителів тощо.

     Викладачі кафедри разом із науково-методичним центром управління освіти Миколаївської міської ради підготували цикл лекцій і лабораторних робіт для школярів із метою поглибленого вивчення курсу хімії.

     Випускники спеціальності працюють у хімічних лабораторіях на підприємствах м. Миколаєва та області (компанія PepsiCo, ТОВ СП «Нібулон», Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС в Миколаївській області, Миколаївський глиноземний завод «Русал» та ін.), в Херсонській області (компанія «Аляска»), викладають хімію та біологію в школах, училищах, коледжах й університетах тощо.

     Крім того, промислові підприємства потребують висококваліфікованих спеціалістів із хімії (ВО «Екватор», ДП НВКГ «Зоря-Машпроект», ОАО «Янтар», компанія PepsiCo ), а приватні підприємці звертаються за допомогою у розв’язанні різних технологічних питань, пов’язаних із хімічними процесами.

     Потужна матеріально-технічна база та професорсько-викладацький колектив кафедри (Ющишина Г. М., Пасічник М. В., Ларичева О. М., Цвях О. О.) є запорукою підготовки професіоналів із області хімії, що користуються надзвичайним попитом на ринку праці.

chemistry1

chemistry2

chemistry3

chemistry4

Прес-центр біологічного факультету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*