logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Тра
2017

«Лінгвістичний експрес» промчав філологічним факультетом

     19 травня за ініціативи викладачів кафедри загальної та прикладної лінгвістики спільно з Радою національних товариств Миколаївської області на філологічному факультеті відбулася щорічна гра-конкурс «Лінгвістичний експрес», присвячена Дню слов’янської писемності та культури.

     У конкурсі взяли участь випускники Миколаївських загальноосвітніх шкіл № 10, № 19, № 35 та студенти спеціальностей «Прикладна лінгвістика», «Російська мова і література».

     Оцінювало команди учасників незалежне журі: голова правління Ради національних товариств Миколаївської області Лоліта Каймаразова, голова Миколаївської обласної громадської організації «Русич» Тамара Білоусова, провідний бібліотекар університету Маргарита Трощенкова, переможець Всеукраїнського конкурсу студентських досліджень із соціолінгвістики Крістіна Альохіна.

     Під час гри учасники зупинялися на лінгвістичних станціях «Орфографія», «Синтаксис» тощо, демонструючи свої знання з української мови. Журі оцінювало не лише правильність, грамотність, повноту і точність відповідей, але й творчий підхід і мобільність. Всі команди отримали почесні грамоти в різних номінаціях.

     Декан філологічного факультету Світлана Гузенко висловила надію, що в майбутньому школярі приєднаються до захоплюючого та насиченого життя факультету в ролі студентів. Голова Миколаївської обласної громадської організації «Русич» Тамара Білоусова подарувала учасникам книги, а доцент кафедри загальної та прикладної лінгвістики Ганна Садова висловила вчителям-словесникам А. Н. Шпарун (МЗШ № 19), О. М. Фроловій (МЗШ № 19), О. К. Кондратьєвій (МЗШ № 35) подяку за виховання в учнів любові до мови та плідну співпрацю.

Linguistics1

Linguistics2

Linguistics3

Linguistics4

Прес-центр філологічного факультету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*