logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Тра
2017

Erasmus + Programme: Астонський університет & МНУ імені В. О. Сухомлинського

     Одним із напрямів розвитку української вищої освіти є впровадження моделі «змішаного навчання» у навчальний план підготовки магістрів, що передбачає поєднання аудиторних, дистанційних, он-лайн занять, а також каскадного навчання.

     Кафедра англійської мови і літератури МНУ імені В. О. Сухомлинського впроваджує змішане навчання на основі імплементації двох міжнародних проектів Європейського Союзу – Tempus, мета якого – створення та впровадження магістерської програми підготовки майбутніх вчителів англійської мови на основі змішаного навчання, та Erasmus + Programme, що передбачає викладацьку та студентську академічну мобільність.

Erasmus1

     Загальним координатором проекту Tempus є постійний голова комітету Міжнародних організацій TESOL та IATFL із досліджень у галузі методики викладання іноземних мов, лектор Британської Ради, директор департаменту післядипломних програм із англійської мови та соціальних наук Астонського університету (м. Бірмінгем Велика Британія), а з листопада 2016 р. – почесний професор МНУ імені В. О. Сухомлинського доктор С’юзан Гартон.

Erasmus2

     Координатор проекту Tempus від МНУ імені В. О. Сухомлинського – доцент Мироненко Т. П. Учасники проекту від кафедри англійської мови і літератури доценти Л. С. Добровольська, В. В. Баркасі, О. Л. Щербакова та старший викладач А. М. Сав’юк протягом трьох років спільно з учасниками консорціуму розробили та розпочали роботу за сучасною магістерською програмою підготовки майбутніх вчителів англійської мови на основі змішаного навчання.

Erasmus5

     Проект Erasmus + Programme на базі МНУ імені В. О. Сухомлинського стартував в червні 2016 р. і сьогодні координатор проекту від університету доцент Мироненко Т. П. та провідний фахівець доцент Л. С. Добровольська відзначають перші результати: протягом другого семестру 2016/17 н. р. магістранти факультету іноземної філології Рудичек О. та Шептицька Ю. навчалися в магістратурі Астонського університету (м. Бірмінгем, Велика Британія), що дало змогу випробувати європейську систему освіти в дії та вдосконалити навички володіння англійською мовою на професійному рівні.

Erasmus3

Erasmus4

Erasmus6

Erasmus7

Erasmus8

Erasmus9

Прес-центр факультету іноземної філології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*