logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


09
Лис
2017

Вебінар з питань безвізового режиму між Україною та країнами ЄС

     6 листопада 2017 р. в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О. Гмирьова була проведена серія вебінарів присвячена питанням безвізового режиму між Україною та країнами ЄС. Дане дійство відбулося за ініціативи Міністерства освіти і науки України та Миколаївської обласної державної адміністрації.

     В результаті проведеного заходу доповідачами було визначено перспективи лібералізації безвізового режиму та виявлено значну кількість факторів, від яких вони залежать, а також проаналізовано вимоги ЄС та готовність України їх виконувати, оскільки запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС супроводжуватиметься рядом як позитивних, так і негативних економічних наслідків, що потребуватиме особливої уваги від сторін.

     Від МНУ імені В. О. Сухомлинського участь у вебінарі брав кандидат економічних наук, заступник декана факультету економіки Слюсаренко А. В., презентувавши доповідь на тему: «Вплив транснаціональних корпорацій на економіку та економічну безпеку України». Актуальність даної теми полягає в тому, що ТНК стають активними рушіями глобального диверсифікованого виробництва, міжнародної торгівлі, нових технологій і знань, професійного управління, економічної діяльності у більшості країн, вони є рушійними силами технологічного і наукового прогресу, розвитку виробничих сил і економічних зв’язків, що також є беззаперечним фактором позитивності їх сприйняття та впливають на подальший соціально-економічний розвиток нашої держави та країн ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*