logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Лис
2017

Детально ПРО ЦЕ: що таке міжмуніципальне співробітництво або як раціонально використовувати великі можливості

     9 листопада у Миколаївському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону відбувся семінар-тренінг «Розвиток місцевого самоврядування та практика застосування інструментів міжмуніципального співробітництва громад».

     Модератор заходу – доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування, експерт з децентралізації Лілія Кравчук. Захід відвідали посадовці ОТГ, депутати рад, посадовці ОМС (які, не об’єдналися), представники та громадські активісти сільських рад, ініціативна студентська молодь. Лілія Кравчук розповіла присутнім про послідовність та алгоритм міжмуніципального співробітництва, презентувала навчально-методичні матеріали та провела практичну роботу за основними фазами ММС та ініціювала розвиток проектів в робочих групах.

     За круглим столом учасники обговорили актуальні напрями розвитку проектів у сфері міжмуніципального співробітництва, серед яких – питання твердих побутових відходів, створення та спільне утримання комунальних підприємств, організацій та надання адміністративних та освітніх послуг.

     У найближчому майбутньому всі учасники семінару продовжать подальшу роботу, озброєні ідеями, пакетом презентаційних матеріалів та типових договорів для реалізації у сфері міжмуніципального співробітництва.

about-this (1)

about-this (2)

about-this (3)

about-this (4)

about-this (5)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*