logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Гру
2017

Зустріч з лікарем-психіатром

     Соціально-психологічні реалії сьогодення відзначаються далеко не поодинокими проявами різноманітних психічних розладів, з якими зустрічаються психологи-практики, що неодмінно зобов’язує включати у професійну підготовку майбутніх психологів такі курси як: «Клінічна психологія та нейропсихологія», «Патопсихологія», «Реабілітаційна психологія та психіатрія», «Психодіагностика психічних розладів та їх реабілітація» тощо.

     Під час вивчення цих дисциплін у студентів виникає дуже багато запитань практичного характеру, які стосуються етичних аспектів взаємодії з людиною, що має психічні розлади, психологічного інструментарію щодо виявлення патології, професійних можливостей та обмежень у роботі з клієнтом та з його найближчим оточенням. На вагому частину таких запитань студенти отримують відповідь від своїх викладачів, проте у процесі навчання виникають і такі питання, які їм дуже сильно хотілося б обговорити з лікарем-психіатром.

     У зв’язку з цим 5 грудня 2017 р. на зустріч зі студентами-психологами був запрошений лікар-психіатр Грасевич Ігор Станіславович, досвід практичної діяльності якого становить понад 30 років. До зустрічі долучилися студенти 1-4 курсів, відгукнувшись на запрошення організатора, викладача кафедри психології Л. А. Опанасенко.

     Заняття з лікарем проходило у формі інтерв’ю, питання до якого були підготовлені студентами завчасно. На більшість своїх питань студенти отримали вичерпні обгруновані відповіді фахівця, деякі – залишилися відкритими, ще більше збуджуючи інтерес до наукового пізнання, подальших пошуків і розмірковувань. Зустріч закінчилася, а в коридорах і в аудиторіях факультету педагогіки та психології ще досить довго обговорювалося почуте…

psychiatrist

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*