logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Січ
2018

Психологічні секрети успішного складання тестів ЗНО

     10 січня 2018 р. старшокласники Миколаївської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №22, Першої української гімназії імені Миколи Аркаса, Миколаївського економічного ліцею №2, загальноосвітньої школи №28 та №41 м. Миколаєва взяли участь у тренінговому занятті «Психологічні секрети успішного складання тестів ЗНО», що було організовано кафедрою психології та психологічною службою університету.

     У процесі роботи викладач кафедри психології Л. А. Опанасенко надала коротку психологічну характеристику категорій дітей, які можуть потрапити у «групу ризику»: під час складання тестів ЗНО на їх результати досить часто негативно впливають специфічні властивості, а не якість підготовки (це «правопівкульні» учні, тривожні та невпевнені, старшокласники із браком довільності й самоорганізації, відмінники, астенічні, гіпертимні, флегматичні школярі тощо); викладач визначила стратегії роботи над сильними і слабкими особистісними якостями; запропонувала учням пройти психологічні тести на самооцінку стресостійкості, ситуативної та особистісної тривожності.

     Консультант психологічної служби Д. С. Гулькова провела зі старшокласниками комплекс тренінгових вправ та ігор, спрямований на формування і розвиток психологічних характеристик особистості, які сприяють стресостійкості на такому відповідальному етапі, як підготовка та складання тестів ЗНО, надала загальні та індивідуальні практичні рекомендації.

     Щиро бажаємо успіхів абітурієнтам і чекаємо їх на Форумі юних психологів під час весняних канікул!

secrets-1

secrets-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*