logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Лис
2017

Семінар-практикум «Міжнародний досвід боротьби з насильством у сім’ї та українські реалії»

     22 листопада 2017 року відділ документів з гуманітарних наук бібліотеки провів семінар-практикум «Міжнародний досвід боротьби з насильством у сім’ї та українські реалії», що відбувся у рамках роботи обласного гендерного центру.

     Провідні фахівці департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації представили результати роботи з подолання проявів насильства у регіоні, а представники міжнародного благодійного фонду сприяння розвитку демократії «Відродження України» ознайомили присутніх із методами боротьби насильства на міжнародному рівні.

     Під час заходу був також виступ консультанта Психологічної служби МНУ імені В.О. Сухомлинського Гулькової Дар’ї Сергіївни, яка розкрила природу психологічного насилля та можливості запобігання цьому негативному явищу, що, нажаль, притаманно суспільству XXI століття.

     Також в рамках Психологічної служби університету 24, 28 та 29 листопада 2017 року пройшли майстер-класи “Стоп психологічному насиллю” для студентів 4 курсу спеціальності “Історія та право” Інституту історії, політології та права;  для студентів 347 групи спеціальності “Соціальна педагогіка” факультету педагогіки та психології; для студентів  225 та 425 групи спеціальності “Соціальна робота” коледжу МНУ імені В.О. Сухомлиського.

     Тренером виступила консультант Психологічної служби Гулькова Дар’я Сергіївна.

     Дані майстер-класи були направлені на профілактику проявів насильства, особливо одного з видів, як психологічного. На занятті учасники обговорювали те, що таке «насильство», як воно проявляється, види насильства та які причини її виникнення, характерні риси «агресора» і «жертви», а також про те, що потрібно робити, щоб не стати або перестати бути « жертвою ». . Практичні вправи допомогли учасникам майстер-класів поглянути на себе з боку в ситуації конфлікту, оцінити свій стиль поведінки, навчитися виходити з конфліктних ситуацій, не вдаючись до насильницьких дій і ролі жертви, сформувати установку на пошук в людях їх кращих рис.

seminar-1

seminar-2

seminar-3

seminar-4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*