logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


16
Лют
2018

Зустріч студентів Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського з директором Центру розвитку місцевого самоврядування

     12 лютого в гостях у редакції «Николаевских известий» побував директор Центру розвитку місцевого самоврядування Валентин Анатолійович Бойко, а також студенти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Під час зустрічі обговорювалися такі питання: яка мета створення територіальних громад, які труднощі виникають в роботі над створенням нових територіальних громад, яких успіхів досягли діючі громади та як реагують жителі Миколаївської області на реформу децентралізації. За словами Валентина Анатолійовича, у проведенні реформи децентралізації є чимало проблем. Це, в першу чергу, недопрацьованість нормативно-правової бази в громадах, потреба в додатковому навчанні нових співробітників. Але з ці труднощи Центр розвитку місцевого самоврядування успішно долає, оскільки постійно проводяться різноманітні навчальні тренінги та семінари для нових співробітників, створюються нові територіальні громади, збільшується кількість робочих місць. В Миколаївській області на сегодні 29 територіальних громад (Баштанська, Куцурубська, Веселинівска та ін.).

     — Уся Миколаївська область готова бути об’єднаною. Дивлячись на успіхи інших громад, люди почнуть створювати громади у своїх районах. Це має проходити природнім шляхом.

     Також обговорювалося питання про повернення молоді в села. Після отримання професійної освіти молоді люди, як правило, лишаються працювати в містах, їхати в рідні села та відроджувати їх не хочуть.

     Можна стверджувати, що реформа децентралізації, створення ОТГ і успішна робота дасть жителям Миколаєва й області множество багато можливостей, як для саморозвитку, так і для розвитку своїх регіонів.

Джерело: izvestia.nikolaev.ua

decentralization-1

decentralization-2

decentralization-3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*