logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


16
Лют
2018

«Операція «Гусь»: Громада – Університет – Студент»

     15 лютого співробітники та студенти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь в заході, організованому Миколаївським центром розвитку місцевого самоврядування «Операція «Гусь»: Громада – Університет – Студент», де разом з представниками ЦРМС, депутатами обласної ради, представниками ОТГ області було обговорено питання кадрової політики у громадах та можливості працевлаштування молодих спеціалістів.

     «Проблема кадрового голоду в ОТГ існує. Попит в громадах на молодих спеціалістів є. Талановита молодь, яка бажає працювати також є. Все, що потрібно зробити – організувати та сприяти взаємодії на рівні – громада-молоді спеціалісти», – зазначив Олександр Кушнір заступник голови ОДА.

     Також, він зазначив, що реформа децентралізації, ініційована Президентом Петром Порошенком проводиться, зокрема, і для молоді, для того, щоб дати їй інструменти впливу на місцеву владу, на рішення та процеси, які відбуваються в ОТГ, на створення різноманітних проектів, спрямованих на вирішення соціальних, економічних та інших питань.

     Директор Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування наголосив на тому, що децентралізація дає шанс молоді сформуватися професійно в тій чи іншій галузі, адже ніхто не забороняє бути юристом, бути активним громадянином, який впливає на життя громади, бути економістом, бути лікарем і кожному у своєму напрямку лобіювати ту чи іншу галузь у громаді.

     У ході засідання також були детально обговорені питання служби в органах місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах, проблеми та перспективи працевлаштування молоді в громаді, потреби створення в ОТГ відділів освіти та можливість створення молодіжних центрів в громадах, презентовано кадрову політику громад та запити ОТГ на молодих спеціалістів.

Goose-0

Goose-1

Goose-2

Goose-3

Goose-4

Goose-5

Goose-6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*