logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Лют
2018

День рідної мови на факультеті дошкільної та початкової освіти

     

МОВА – духовний скарб нації.
Це не просто засіб людського спілкування,
це те, що живе в наших серцях.
З малечку виховуючи в собі справжню людину,
кожен із нас повинен в першу чергу
створити в своїй душі світлицю,
у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.

     Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матері.

     Згадаймо слова В. Сосюри: «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

     Протягом тижня на факультеті дошкільної та початкової освіти проходили заходи спрямовані на збереження й шанування рідної мови, як це робили наші славні предки. Слухали пісні, проводили вікторини, милувались поезією, прославляли мову в своїх особистих віршах і піснях.

     23 лютого відбувся підсумковий концерт з врученням грамот переможцям конкурсів. Вручення проводила декан факультету дошкільної та початкової освіти професор Степанова Тетяна Михайлівна.

mova-1

mova-2

mova-3

mova-4

mova-5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*