logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Лют
2018

Тренінг на тему «Особистісні границі. Невидима межа»

     22 лютого 2018 року в рамках роботи психологічної служби відбувся тренінг “Особистісні границі. Невидима межа ” для студентів 574 групи спеціальності “Політологія” Інституту історії політології та права, 117, 227 та 317 групи спеціальності “Психологія” факультету педагогіки та психології.

     Тренером виступила консультант Психологічної служби Гулькова Д.С.

     Межі – це основа людських відносин.

     Коли ми не вміємо встановлювати і підтримувати міцні особисті границі, виникає безліч проблем. Якщо ми не розуміємо, за що повинні і за що не повинні бути відповідальні, ми страждаємо. Біль – це симптом. Люди шукають допомоги від симптомів вже існуючої хвороби, коли їх справжня проблема полягає в тому, що вони заплуталися, де і як встановлювати особисті межі.

     Тренінг надав учасникам можливість побачити, як вибудовуються власні кордони і яке ставлення до границь у інших людей.

     Також студенти дізналися про закони формування кордонів у взаєминах, зрозуміли, як з гідністю зберігати свої і поважати кордони інших, як відстоювати свої кордони та як навчитися говорити «Ні».

     Наприкінці тренінгового заняття учасники прийшли до висновку, що границя – це розуміння власного «Я» як окремого від інших. Межі говорять нам, де ми, а де не ми, що ми можемо вибрати, а що не можемо, що ми в змозі винести, а що ні, що ми відчуваємо і чого не відчуваємо, що нам подобається і що нам не подобається, чого ми хочемо і чого не хочемо. Одним словом, межі визначають нас.

training2202-1

training2202-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*