logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


13
Бер
2018

Майстер-клас «Все про Медіацію: програма підготовки медіаторів»

     6 березня 2018 року для студентів 1 курсу спеціальності “Психологія” факультету педагогіки та психології відбувся майстер-клас «Все про Медіацію: програма підготовки медіаторів».

     Ведуча майстер-класу студентка 127 групи, сертифікований медіатор Яковенко Наталія.

     На Майстер-класі студенти дізналися, що таке Медіація та чому вона так популярна сьогодні в усьому світі. а також дізналися про програму навчання та особливості підготовки Медіаторів, відповідали на провокативні запитання медіатора, заовнювали анкету на прийняття участі у відборі майбутніх медіаторів.

     В усьому світі медіація є однією з найпопулярніших форм врегулювання спорів. Статистика розвинених країн показує, що 83% – 85% всіх процедур медіації успішні. Решта, від 5% – 10% учасників процедури приходять до повної або до часткової угоди протягом короткого часу після процедури медіації. Сьогодні вже неможливо уявити собі повсякденне управління конфліктом без медіації. Вважається цілком очевидним використання медіації у врегулюванні найрізноманітніших конфліктів в Європі і США. Головним фактором широкого поширення посередництва є попит на цю форму послуги.

     Медіація найбільш застосовна у випадках, коли:

– важливі майбутні відносини, інтереси учасників конфлікту (наприклад, важливість збереження нормальних відносин в бізнесі, або після розлучення, коли порушені інтереси дітей);

– на ситуацію впливає емоційна сторона конфлікту (наприклад, розбіжності, між партнерами, або акціонерами);

– необхідно зберегти повну конфіденційність (на відміну від судових процесів, які, як правило, публічні);

– необхідно виробити всеосяжне рішення (а правовий спір охоплює лише частину проблеми, і регулює бінарним конструктом «так \ немає»);

– в політичній сфері (між державами, конфлікти, засновані на різниці релігійних переконань);

– міжкультурні (етнічні групи, конфлікти общинної групи).

     Сьогодні медіація застосовується і розвивається всюди, отримавши поширення у всьому цивілізованому світі, як система, заснована на консенсусі та співробітництві.

     ТРИВАЛІСТЬ ПРОГРАМИ:

     Курс триває 3 модуля по 4 дні.

Mediatsiya-1

Mediatsiya-2

Mediatsiya-3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*