logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Бер
2018

«Асоціативний тренінг»

     19 березня 2018 року був проведений “Асоціативний тренінг” зі студентами групи 179СК та 379 спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» факультету економіки.

     Тренером виступила консультант Психологічної служби Гулькова Д.С.

     Створення асоціацій – одна з основ нашого інтелекту. Мислення і пам’ять побудовані на здатності зв’язувати кожну нову одиницю інформації з тим, що вже засвоєно нашим мозком.

     Асоціації можуть виникати по суміжності (наприклад, в просторі: піраміда – Єгипет, вогонь – піч, кенгуру – Австралія, немовля – колиска, думка – мозок і в часі: грудень – різдво і т.д.).

     Дуже часто виникають асоціації за подібністю (меч – ніж, птиця – літак, кришталь – скло) або за контрастом (яскравий – тьмяний, погоджуватися – заперечувати, потайний – відвертий, старанно – недбало).

     Існують інші види асоціацій, які обумовлені логічними зв’язками між об’єктами.

     На даному занятті учасники за допомогою запропонованих вправ, тренуючи здатність утворювати асоціації, одночасно робили кілька дуже важливих речей: тренували швидкість мислення, розвивали мнемонічні здібності (тобто зміцнювали пам’ять), стимулювали уяву, а значить, і творче мислення.

     Асоціативний тренінг – важлива частина багатьох сучасних систем розвитку творчого потенціалу особистості, розв’язання винахідницьких і управлінських завдань.

     В асоціативному тренінгу студенти дізналися про декілька різних вправ, у тому числі на створення вільних асоціацій, коли думки нічим не обмежуються.

     Студенти усвідомили власні достоїнства та недоліки, дізналися щось нове та корисне для власного саморозвитку, а також зрозуміли, що корисно тренувати себе і в освіті спрямованих асоціацій, коли потрібно зв’язати між собою різнорідні предмети і явища, створити у своїй уяві яскравий чуттєвий образ.

     Дякую усім учасникам за вдікритість, позитивність та легкість під час виконання вправ.

training1903-1

training1903-2

training1903-3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*