logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Бер
2018

Тренінг «Емпатія, як один із процесів комунікації»

     22 березня 2018 року для студентів Гуртожитку №3 було проведено заняття з використанням психологічної гри “Емпатія, як один із процесів комунікації”.

     Тренером виступила консультант Психологічної служби Гулькова Д.С.

     Багато хто мріє абсолютно розуміти, що думає про вас інша людина, що відчуває насправді, коли спілкується з вами, обманює вона вас або чесна в даний момент. Це прекрасна якість, яка знижує тривожність, невпевненість, душевний біль і допомагає прийняти правильне рішення, називається емпатією.

     Запропонований тренінг студентам Гуртожитку №3 був направлений на розвиток комунікативних навичок та емпатії – вміння слухати; інтуїтивне розуміння іншого; здатність поставити себе на місце іншого, відсторонившись від себе, тобто, нехтуючи власними віруваннями, забобонами і емоціями заради того, щоб бути в контакті з тим, що переживає інший, з його проблемами, – залишаючись при цьому СПОСТЕРІГАЧЕМ.

     Учасникам тренінгу було запропоновано ряд цікавих та активних практичних вправ на розвиток та налагодження комунікативності та емпатії.

     Будь-які прояви активності людини супроводжуються емоційними переживаннями.

     Нерідко загострення негативних емоцій викликається не поведінкою інших, а роздратуванням на самого себе. Учасники, обговорюючи актуальність теми наголосили, що деколи картали себе за те, що деякі особистісні якості заважають в тій чи іншій ситуації та можуть призводити до конфліктів.

     Наприкінці тренінгу студенти відокремили те, що подібні внутрішньоособистісні конфлікти віднімають час та енергію, порушують емоційну рівновагу, тому краще проговорювати власні почуття та емоції, задля уникнення негативної оцінки зі сторони інших людей.

     Велика вдячність усім учасникам тренінгу за відкритість, щирість у висловлюваннях, активність та доброзичливість!

Empathy-1

Empathy-2

Empathy-3

Empathy-4

Empathy-5

Empathy-6

Empathy-7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*