logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Бер
2018

Засідання круглого столу щодо обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти за участі Генерального директора директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН України Олега Ігоровича Шарова

     27 березня 2018 року на базі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбулося засідання круглого столу щодо обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти за участі Генерального директора директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН України Олега Ігоровича Шарова.

     У засіданні взяли участь близько 240 осіб, серед них були представники ректорату та керівники структурних підрозділів, члени вченої ради, професорсько-викладацький колектив та студентська спільнота МНУ імені В. О. Сухомлинського, а також професорсько-викладацькі колективи різних вищих навчальних закладів Миколаївщини. Активними учасниками круглого столу були і представники обласного, районних та міського департаменту освіти і науки на чолі з директором департаменту О. О. Удовиченко, а також директори та вчителі загальноосвітніх шкіл міста та області.

     Під час зустрічі відбулася презентація Концепції розвитку педагогічної освіти, основних напрямів діяльності Міністерства освіти і науки України та перспектив розвитку освітньої галузі, були обговорені найбільш гострі проблеми, пов’язані із реформуванням системи освіти, також гість відповів на запитання присутніх.

     Передусім було вказано, що Міністерство освіти і науки України сьогодні працює в умовах внутрішніх і зовнішніх викликів, які поставило перед нашою країною сьогодення.

     – Суспільство вимагає від сучасних педагогів постійного саморозвитку і вдосконалення, зміни акцентів в освітньому просторі, тому основними завданнями є розв’язання відкладених проблем у сфері освіти. Це, насамперед, відсутність мотивації педагогів, застаріле матеріально-технічне забезпечення шкіл та неорієнтування на сферу освіти сучасних студентів-педагогів, – зазначив Олег Ігорович.

     Докладно були окреслені напрями дій Міністерства в рамках нової Концепції:

  • розроблення сучасної моделі педагогічної професії в контексті очікувань суспільства;
  • модернізація вищої, фахової передвищої освіти за педагогічними спеціальностями;
  • визначення перспективних шляхів безперервного професійного розвитку та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

 
     Також, очільник директорату зауважив, що продовжується робота над законами, що регламентують науково-технічну діяльність, галузі освіти України і, зокрема, вищої освіти, планується реформувати законодавчу базу у розділі професійної освіти і розробити норми функціонування освіти для дорослих, що стає актуальним в умовах загальносвітової концепції безперервної освіти упродовж життя.

     Олег Ігорович Шаров відповів на запитання присутніх, що стосувалися проблем та потреб сучасних шкіл, особливостей державного замовлення під час вступної кампанії у 2018 році, а також, про отримання паралельних спеціальностей для студентів педагогічних спеціальностей.

     Також, в рамках обговорення питань круглого столу директор департаменту освіти і науки Миколаївської області О. О. Удовиченко виступила з доповіддю про позитивні результати впровадження концептуальних ідей Концепції нової української школи в закладах освіти міста та області.

     Насамкінець зустрічі, ректор МНУ імені В. О. Сухомлинського В. Д. Будак висловив подяку шановному гостю за візит та інформацію щодо тенденцій розвитку галузі педагогічної освіти в Україні.

Sharov-1

Sharov-2

Sharov-3

Sharov-4

Sharov-5

Sharov-6

Sharov-7

Sharov-8

Sharov-10

Sharov-12

Sharov-13

Sharov-14

Sharov-15

Sharov-16

Sharov-18

Sharov-20

Sharov-21

Sharov-23

Sharov-24

Sharov-30

Sharov-26

Sharov-28

Sharov-31

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.