logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


21
Кві
2018

Тренінг «Основи формування толерантності до людей з обмеженими можливостями в сучасному суспільстві: соціально-психологічний аспект»

     20 квітня 2018 року для студентів 418 та 428 груп спеціальності «Дошкільна освіта» факультету дошкільної та початкової освіти був проведений тренінг “Основи формування толерантності до людей з обмеженими можливостями в сучасному суспільстві: соціально-психологічний аспект”.
Тренером виступила консультант Психологічної служби Гулькова Д.С.

     Проблема формування толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями здоров’я є складною соціальною реальністю сучасного суспільства. Досить часто ми зустрічаємося з тим, що в суспільній свідомості не сформований позитивний образ людини з обмеженими можливостями здоров’я. Більшість не тільки простих громадян, а й державних структур не вважають таких людей повноцінними членами суспільства, частіше роблячи акцент на відмінностях, ніж на інтеграції рівних прав і можливостей. Це актуалізує необхідність поліпшення їх становища в суспільстві, вдосконалення системи соціальної допомоги та підтримки.

     На занятті учаниці за допомогою практичним вправам формували моральні установки по відношенню до людей з обмеженими можливостями, підвищували емпатійность до «нетиповим» людям через «проживання» подібного досвіду, а також були проінформовані підвищенні свідомості в збереженні власного здоров’я.

training2004-1

training2004-2

training2004-3

training2004-4

training2004-5

training2004-6

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*