logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Тра
2018

VІ Всеукраїнська наукова конференція для молодих вчених «Міжнародна співпраця України та Ізраїлю: провідні тенденції наукового співробітництва. Історична юдаїка у молодіжному середовищі України»

     У рамках проведення заходів до Дня науки 16 травня 2018 року кафедра історії Навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського разом з Ізраїльським культурним центром в м. Миколаєві та Миколаївським інститутом права Національного університету «Одеська юридична академія» організувала і провела VІ Всеукраїнську наукову конференцію для молодих вчених «Міжнародна співпраця України та Ізраїлю: провідні тенденції наукового співробітництва. Історична юдаїка у молодіжному середовищі України».

     Основна тема конференції цього року була присвячена обговоренню питань історії та специфіки розвитку, головних тенденцій і перспектив наукового співробітництва між Україною і Державою Ізраїль. Також, продовжено кілька традиційних тем з актуальних проблем історичної юдаїки, котрі були представлені презентацією нових доповідей учасників конференції в галузі дослідження історії та сьогодення єврейських громад в Україні, у супроводі наукових коментарів.

     Під час проведення заходу молоді історики, студенти та аспіранти мали змогу долучитися до справи відродження історичної юдаїки. Робота конференції тривала за наступними тематичними напрямками:

– наукова співпраця в галузі військового комплексу: реалії та перспективи співробітництва;

– актуальні проблеми гуманітарних досліджень: історія, археологія, етнологія, право, педагогіка, лінгвістика;

– суспільствознавчі дослідження: провідні тенденції та досвід співпраці, історія єврейського населення України та світу;

– вивчення історії Голокосту в українських та ізраїльських наукових установах; історичні науки в системі вищої школи Ізраїлю.

     Проводячи щорічні наукові заходи, організатори прагнуть заповнити наявну лакуну в галузі знань з історичної юдаїки в Україні. Важлива роль у пошуку та розробці нових тем належить наймолодшому поколінню істориків, які прагнуть відійти від стереотипів минулого.

     Виступи учасників супроводжувались науковою дискусію, у контексті досліджень історії та сучасності наукових традицій Ізраїлю та України і перспектив їх співробітництва.

     Організатори щиро дякують всім учасникам конференції за змістовні й цікаві виступи!

conference1605 (1)

conference1605 (2)

conference1605 (3)

conference1605 (4)

conference1605 (5)

conference1605 (6)

conference1605 (7)

conference1605 (8)

conference1605 (9)

conference1605 (10)

conference1605 (11)

conference1605 (12)

conference1605 (13)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*