logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Тра
2018

Зустріч у форматі «Світового кафе»

     Краще бути першим на селі, аніж крайнім в місті: в рамках Дня Європи молодь Миколаєва дискутувала про можливості працевлаштування в ОТГ та розвиток європейських цінностей.

     Молодих, яскравих, перспективних та амбіційних представників студентства спеціальності «Прикладана лінгвістика» Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини «Україна» запросили експерти Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, до участі в світовому кафе, присвяченому Дню Європи.

     Як залучити молодь до роботи в ОТГ? На які умови праці погоджуються молоді спеціалісти? Як впроваджувати європейські цінності в Україні та як сприяти тому, щоб зберегти цвіт нації на Батьківщині? – про це зі студентами під час заходу спілкувалися голова Веснянської ОТГ Мухарський Леонід, радник з питань комунікації Юлія Почебут, радник з регіонального розвитку Микола Дурман, радник з місцевих фінансів Юлія Кірвас.

     Розмова відбулася в форматі «світового кафе» – це коли створюється спокійна, затишна, як у кав’ярні атмосфера, головна умова – щоб всі відчули безпечний простір і почували себе вільно. Учасники працювали за чотирма столиками, кожний із яких вирішував, які є перспективи працевлаштування як в Україні в цілому, так в ОТГ загалом.

     «Україна змінилася від часів подій на Майдані 2013-14 років, ми зблизилися з європейською спільнотою на основі спільних цінностей. Сьогодні майбутнє за молоддю, адже ви – прогресивні та безпосередні, маєте власні погляди на розвиток держави, можете її змінити. Наше завдання – скласти ефективний план дій для спільної роботи вищих навчальних закладів, Центру зайнятості, ОТГ з метою створення сприятливих умов для залучення на роботу молодих фахівців!» – підкреслив директор Миколаївського ЦРМС Валентин Бойко.

     Учасники кафе працювали в малих мобільних групах, по 6-7 осіб за столом задля отримання зрізу громадської думки з усіх питань та орієнтирів. Студенти були з різних вишів, тому захід вийшов цікавий, адже новації народжуються при випадкових зустрічах.

     По закінченню роботи учасники провели «врожай думок» за участю модераторів груп – експертів ЦРМС та голови ОТГ. Насамкінець всі присутні зійшлися на думці, що всі реформи починаються перш за все зі зміни психології людей. Українське суспільство повірило в себе як в носія і втілювача суми цінностей, які слід вважати європейськими. Це успіх, але кожен успіх повинен мати розумне закінчення. Останнє можливо тільки тоді, коли до цінностей відносяться серйозно, з належною повагою і відповідальністю. Спільна відповідальність за майбутнє має об’єднувати українське суспільство і в цілому країни Європи.

world-cafe (1)

world-cafe (2)

world-cafe (3)

world-cafe (4)

world-cafe (5)

world-cafe (6)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*