logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Вер
2018

Майстер-клас «Як навчитись говорити ні. Психологія особистісних меж»

     17 вересня 2018 року в рамках роботи Психологічної служби університету відбувся майстер-клас “Як навчитись говорити ні. Психологія особистісних меж ” зі студентами 674 групи спеціальності “Політологія” та 514 групи спеціальності “Історія та право. Середня освіта” історичного факультету та зі студентами 217 та 517 групи спеціальності “Психологія” факультету педагогіки та психології.

     Тренером виступив волонтер Психологічної служби університету Дмитрів Дмитро.

     Вміння говорити “ні” – лише одна з навичок у мистецтві відстоювати свої кордони. А це потрібно для того, щоб будувати гармонійні стосунки, не терпіти образи, розуміти кордони інших та мінімізувати конфлікти.

     Під час майстер-класу студенти шукали відповіді на такі питання: Як протистояти образам і пресингу? Як коректно відмовляти, якщо ми не хочемо чогось робити? Як відчувати кордони інших, щоб не викликати конфліктних ситуацій.

     За допомогою практичних вправ учасники заняття навчились відчувати свої та чужі межі, коли потрапляють у полон чужих меж і коли порушують границі інших людей, всупереч своїй волі і власним бажанням.

     Після завершення майстер класу студенти проаналізували ситуації, в яких краще використовувати той чи інший спосіб відмови, коли варто відмовляти, а коли ні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*