logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Лис
2018

Конкурс-квест «ЄС та Україна: історія, сучасність і майбутнє»

     30.10.2018 за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні на базі Миколаївського національного університету відбувся конкурс-квест «ЄС та Україна: історія, сучасність і майбутнє». Співорганізаторами виступили: Представництво Європейського Союзу в Україні; громадська організація «Науково-дослідний інститут вивчення проблем всесвітньої історії, етнології та політичних процесів»; кафедра історії Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.

     Участь в заході прийняли студенти І–VI курсів історичного факультету МНУ імені В.О. Сухомлинського. Модераторами виступили: завідуючий кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського, доктор історичних наук Ніколаєв І.Є., доктор історичних наук, професор кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського Зеркаль М.М., кандидат історичних наук, доцент кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського Ласінська М.Ю.

     Мета проведення заходу: залучення активної молоді до обміну актуальною інформацією та цікавими фактами з історії Європейського Союзу; сприяння розвитку патріотизму, національної гідності, в контексті формування євроінтеграційного світогляду; вдосконалення навичок академічного спілкування, колективної роботи над творчими завданнями; виявлення організаційних здібностей; спонукання учасників заходу до подальшого вивчення історії Європейського Союзу, актуальних проблем і перспектив інтеграції України до європейських структур; продовження співпраці з представництвом ЄС в Україні шляхом активного залучення до участі в публічних освітньо-наукових заходах.

     Захід розпочався з лекторія Зеркаля М.М. на тему: «Історичні відомості про Європейський Союз», основна частина конкурсу-квесту «Країни – члени ЄС, їх визначення та характеристика» та «Україна-ЄС: напрямки та перспективи співробітництва» супроводжувалася жвавими дискусіями та обговоренням учасників. Найкращі знавці історії Європейського Союзу та євроінтеграційних процесів за підсумками конкурсу отримали заохочувальні призи і сувеніри. Високий рівень інтересу та цікавість студентів до основної тематики конкурсу-квесту продемонстрували необхідність проведення подібних заходів в майбутньому, продовження та розширення напрямків співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*