logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Лис
2018

Відкрита лекція з питання: «Уповноважений Верховної Ради України з прав людини: поняття, повноваження, функції»

     1 листопада 2018 року в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського викладачем вищої категорії Царенко О.О. було проведено відкриту лекцію зі студентами першого курсу спеціальності 081 «Право» з питання: «Уповноважений Верховної Ради України з прав людини: поняття, повноваження, функції». Лекція проходила у форматі діалог-бесіда за участю уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївському регіоні Світланою Валеріївною Перебийніс.

     Під час навчального заняття, знайомлячись з Законом України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», студенти мали можливість обговорювати його безпосередньо з практиком. В процесі діалогу Світлана Валеріївна розповідала студентам про повноваження Омбудсмена, на якого покладаються функції контролю за дотриманням законних прав та інтересів громадян в діяльності органів виконавчої влади і посадових осіб. У розповіді було зазначено, що офіційні назви цієї посади в різних країнах розрізняються.

     Разом з тим, Світлана Валеріївна презентувала студентам коледжу фрагменти з власного досвіду роботи, як регіонального представника Уповноваженого Верховної Рали України з прав людини, розповідала про порядок організації та особистого прийому заявників Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, посадовими особами Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та регіональними представництвами Уповноваженого та багато іншої корисної інформації.

     Заняття пройшло цікаво та насичено в дружній, комфортній атмосфері.

     Дякуємо Світлані Перебийніс за цікаву та корисну бесіду, Ваша натхненна праця та особистий приклад надихає молоде покоління студентів-правників до служіння праву та закону!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*