logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Гру
2018

International Scientific Conference «Germany and Ukraine in the Second World War», Munich (Germany)

     Упродовж 22-24 жовтня 2018 р. кандидат історичних наук, докторант кафедри історії та археології Анатолій Погорєлов брав участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Germany and Ukraine in the Second World War», що відбулась у Мюнхені (ФРН) на базі старовинного маєтку, а нині культурного центру Seidvilla.

     Організатором конференції виступила Німецько-Українська комісія істориків (DUHK). Основна мета конференції – діалог вчених, які вивчають проблеми історії України у Другій світовій війні. У роботі форуму взяли участь дослідники з Австрії, Німеччини, США, України, Швеції, які виголосили двадцять блискучих доповідей, провели презентації нових тематичних видань. Робота розгорнулась у декількох тематичних панелях, присвячених проблемам насилля та окупаційної політики; колаборації; повсякденному життю у роки окупації та ін.

     Конференція стала важливим містком для діалогу вітчизняних та закордонних дослідників, окреслила перспективні напрямки досліджень, підштовхнула частину учасників для проведення спільних проектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*