logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Гру
2018

«Україно моя, вишиванко!»

     

Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я — українець! І горджуся цим.
В нас обереги вишивають здавна.
Така традиція в народі прижилась.
Вона прадавня, вічна й дуже славна.
В культурі й до сьогодні збереглась.
Ані вікам, ні моді не здолати…
Вона в людському серці і в душі.
У ній любові, мрій, надій багато
І ти традиції забути не спіши.

     04 грудня 2018 року на факультеті дошкільної та початкової освіти відбувся виховний захід «Україно моя, вишиванко!». Організатором заходу виступила доктор філософії в галузі освіти, доцент кафедри початкової освіти Тимченко Алла Анатоліївна, а також студенти 148, 448 та 548 груп спеціальності 013 Початкова освіта.

     Мета заходу: ознайомити студентів з традиціями рідного краю; розширити уявлення про вишиванку, як вид мистецтва, про її значення у житті українців; виховувати любов до національних традицій, до краси і гармонії навколишнього світу; повагу до старшого покоління, шанобливе ставлення до людей праці; почуття національної єдності та гордості; сприяти розвитку естетичного смаку та творчого мислення.

     Студенти поринули в захоплюючий світ вишиванки з підбіркою найцікавіших фактів про історію її створення та представили вишивку різних регіонів України. Наші предки прикрашали свій одяг використовуючи різноманітні символи. Для вишивки брали жили тварин, нитки з шовку, льону. Часто умільці використовували перли, дорогоцінне каміння, бісер і намиста, блискітки і черепашки, золото і монети.

     Українська вишиванка сьогодні на піку своєї популярності. Імениті кутюр’є світу просто шаленіють від вишивки. Українська вишиванка обов’язковий елемент колекції Коко Шанель, Лакруа, Кензо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*