logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


06
Гру
2018

«Євроатлантична інтеграція України: відкритий діалог проти міфів»

     Євроатлантична інтеграція – це питання, що останнім часом стало одним із найбільш актуальних і часто обговорюваних в українському суспільстві. Навколо нього точиться багато суперечок, існує маса міфів та стереотипів. Іноді ми перебуваємо в полоні дезінформації, чуток і політичних ігор.

     На жаль, у нашій державі склалася ситуація, коли бракує інформації про цілі, завдання та діяльність Північноатлантичного Альянсу. Саме незнання про сучасну природу НАТО і породжує хибне уявлення про неї. Тоді як знання, поінформованість, діалог є найкращою зброєю проти міфів.

     Аби зруйнувати існуючі міфи, розширити інформацію про весь спектр діяльності НАТО, в читальному залі наукової бібліотеки ім. В.О. Сухомлинського 6 грудня 2018 року відбулося засідання круглого столу: «Євроатлантична інтеграція України: відкритий діалог проти міфів». В роботі круглого столу брали участь: декан історичного факультету к.і.н., доцент Господаренко О.В.; представники кафедри історії: д.і.н., проф. Буглай Н.М. (відповідальна за проведення), д.і.н., проф. Баковецька О.О., к.і.н., ст. викл. Ревенко В.В.; провідні бібліотекарі Блєднова В.П. та Кисиленко О.М., студенти 414 групи.

     В ході дискусії присутні активно розглядали й аналізували особливості розвитку, стан та перспективи відносин між Україною та НАТО. Студенти виявили високий рівень обізнаності та схильність до критичного аналізу міфів, що заважають Україні рухатися в напрямку євроатлантичної інтеграції.

     Дискусія повною мірою допомогла кожному зрозуміти суть проблеми, визначити свою позицію, реально оцінити переваги на шляху України до НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*