logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Гру
2018

До 70-ї річниці з дня прийняття Загальної декларації прав людини

     6 грудня 2018 року в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини в Миколаївському регіоні Світланою Валеріївною Перебийніс було проведено відкриту лекцію «ВПЛИВ ЗАГАЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ НА ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ».

     У ході лекції студенти оволодівали знаннями щодо основних положень та принципів Загальної декларації прав людини, вивченням механізму її прийняття та дії на території України, постатейним розглядом Загальної декларації прав людини з аналізом їх змісту та коментарями. Висвітлена тема мала інтерес серед студентів коледжу, зокрема розгляд питань щодо свободи віросповідання та дотримання прав віруючих, дотримання прав сексуальних меншин, право на евтаназію і аборт у рамках ст.29 Загальної декларації прав людини. Жваву дискусію визвало питання: Хто може порушити права людини? та слоган: Права особи може порушити лише держава.

     Кульмінацією зустрічі був розгляд коментарів до ст.23 Загальної декларації прав людини про те, що кожна людина має право управляти своєю країною.

     Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Дякуємо Світлані Валеріївні за формування наукового світогляду, підвищення рівня правової культури, моральних, естетичних та інших якостей особистості, виховання поважного та патріотичного ставлення студентів до держави, міжнародних інституцій, прав і свобод людини і громадянина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*