logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


22
Гру
2018

«Корупції – СТОП!». Я маю право на освіту без корупції! Я знаю свої права!

     Що робити якщо від вас вимагають хабара за іспит? Як побороти корупцію в навчальних закладах? – на ці та інші питання шукали відповідь під час засідання круглого столу «Я маю право на освіту без корупції», що відбулося 18 грудня 2018 року в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського.

     Під час заходу студенти представили власне бачення щодо подолання корупції в українській науці та освіті, зокрема звучали пропозиції відносно підняття заробітної плати викладачам, підвищення контролю з боку правоохоронних органів тощо. Але головним став меседж, з яким погодилися всі присутні – почати з себе, в жодному разі не погоджуватися на корупційні схеми та здобувати освіту власними знаннями та працею.

     Також, говорили про відповідальність за вчинення корупційних дій. Як зазначив начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Артем Ханін, відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар, несуть обидві сторони – і та, що його дає, і та, що його отримує. Водночас, своєчасне добровільне повідомлення про неправомірну вигоду звільняє від кримінальної відповідальності.

     По закінченню заходу, кожен з присутніх виніс для себе корисний висновок, щодо даного питання.

     Основна увага була приділена вживанню заходів щодо запобіганню проявам корупції та хабарництва. Дана акцій проходить у нашому університеті під гаслом: «Корупції – СТОП!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*