logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Лют
2019

Єдність теорії й практики, освіти і науки

     Делегація Миколаївської спеціалізованої школи I – III ступенів мистецтва і прикладних ремесел «Академія дитячої творчості» на чолі з Г. Д. Матвєєвою, директором її авторської школи, кандидатом педагогічних наук, заслуженим працівником освіти України відвідала 31 січня 2019 року з робочим візитом МНУ імені В.О. Сухомлинського.

     Гостей зустрічав ректор університету, академік НАПН України В. Д. Будак разом із проректорами і деканами факультетів.

     Гості з інтересом ознайомилися з історією університету, в чому їм допоміг доцент О. П. Хаєцький, директор музею. Він розповів про заснування навчального закладу у 1913 р.; показав фото першого випуску; згадав про започаткування музею історії у 1983 р. за сприяння кандидата історичних наук, доцента І. С. Павліка; розповів про реконструкцію, яка була проведена у 2013 р. до 100-ччя університету; ознайомив гостей із історичними документами, фотографіями, нагородами та іншими матеріалами, які відображають навчальну, наукову діяльність, студентське життя, відомості про матеріальну базу закладу освіти в різні історичні часи.

     Після відвідування музею гості обговорили умови та перспективи подальшої співпраці університету з авторською школою Ганни Дмитрівни Матвєєвої. Декани факультетів та проректори, які відвідали цю школу минулого тижня, мали змогу поділитися своїми враженнями та висловити пропозиції стосовно об’єднання зусиль для досягнення нової якості освіти.

     У школі працює чимало наших випускників, які допомагають учням розвивати свої творчий потенціал і готові до взаємодії з університетом.

     Наприкінці зустрічі Ганна Дмитрівна подарувала власні авторські програми та картину, художній витвір своїх вихованців «Дерево життя» із кераміки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*