logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Бер
2019

«Серце віддаю дітям» – феномен педагогічної прози

     28 лютого у науково-дослідному центрі розвитку ідей Василя Сухомлинського відбувся науково-методичний семінар: «Серце віддаю дітям» – феномен педагогічної прози». Захід був приурочений 50-річчю виходу в світ найпопулярнішої книги українського просвітителя «Серце віддаю дітям».

     У затишній атмосфері зібралося коло однодумців, чиї серця сповнені глибокою повагою і захопленням перед генієм Василя Сухомлинського. Експертами науково-методичного семінару виступили: доц. Соколовська О.С., доц.. Наточій А.М., бібліотекар-бібліограф Трощенкова М.Ю.

     Із вітальним словом до учасників семінару звернулася декан факультету дошкільної та початкової освіти, професор Степанова Т.М., яка назвала Василя Сухомлинського «апостолом правди і добра», адже його педагогічні ідеї і мудрі думки не перекреслив час. А його яскравий талант і сьогодні запалює в серцях багатьох учителів жагу творчості, бажання експериментувати і творити добро.

     У ході роботи було висвітлено історичні та біографічні колізії, які стали перешкодою до друку книги «Серце віддаю дітям», оскільки тривалий час не афішували той факт, що книга вперше побачила світ в Німецькій Демократичній республіці. Було зазначено, що працю удостоєно Державної премії УРСР, посмертно у 1974 році. Премія була вручена Ганні Іванівні – дружині Василя Сухомлинського.

     Змістову частину науково-методичного семінару підготували студенти – учасники наукового гуртка «Магніт», який функціонує при НДЦ: Островська А., Андрощук К., Богачук К., Катриченко К., Кулик Л., Потапова А., Дутчак А. Дівчата-гуртківці мали пошукове завдання: віднайти незвідані сторінки біографії палкого педагога, спогади про Василя Олександровича.

     Семінар був організований керівником НДЦ розвитку ідей Василя Сухомлинського доц. Дрозд О.В., яка виступила в ролі ведучої, і фахівцем осередку Гусаковою Н.Є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*