logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


09
Бер
2019

Веселе свято «Масляна, воротися! До Великодня простягнися…»

     6 березня 2019 у Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського, на факультеті дошкільної та початкової освіти традиційно відбулося веселе свято «Масляна, воротися! До Великодня простягнися…». Організаторами свята виступили викладачі кафедри дошкільної освіти, студентська рада та студенти 318, 248 і 348 груп.

     Присутні на святі гості, студенти і викладачі мали можливість не тільки узагальнити свої знання, уявлення про традиції святкування такого улюбленого народом свята, а й зануритись у колорит традицій та звичаїв. Так, студенти 318 групи показали обряд, який характерний саме українській Масляній – чеплення (прив’ язування) колодки (поліна з верби) до ноги. Присутні на святі мали можливість перевірити власні знання усної народної творчості, пов’язаних з Масляною, та дізнатися про традиції святкування Масляної в інших країнах Світу.

     Масляна вкотре доводить, що звичай наших пращурів – життя в гармонії з природою, мирі та злагоді зі своїми близькими. Ніщо не здатне існувати в цьому світі без добра. Студентська рада на чолі зі студентським деканом Сєлєховою Ольгою організувала благодійну акцію, майстри-класи, де студенти та викладачі мали можливість дізнатися про нетрадиційні способи загортання млинців до Масляної, виготовити ляльку-Масляну, яка вважалася потужним оберегом житла.

     Хай і в наші дні не втрачає свого доброго змісту це веселе народне гуляння. Хай повертає нас до джерел багатої народної культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*