logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Бер
2019

Глобальний кліматичний страйк за майбутнє

     15 березня 2019 року в усьому світі проходитиме Глобальний кліматичний страйк за майбутнє (англ. Global Climate Strike For Future). Школярі, студенти, вчителі, науковці й усі небайдужі будуть виходити на вулиці, проводити зустрічі, флешмоби, мітинги у своїх містах і громадах, присвячені необхідності боротьби зі зміною клімату.

     Все розпочалось зі шведської школярки Грети Тунберг, яка з серпня 2018-го року замість відвідування школи почала виходити під будівлю парламенту у Стокгольмі на одиночний пікет за клімат. Головним поштовхом для таких дій стала велика кількість екстремальних теплових хвиль і лісових пожеж у Європі, слабкі дії урядів країн для боротьби з критичними наслідками зміни клімату. Брати приклад із Грети почала молодь в усіх куточках планети: від Бельгії до Австралії, від Японії до Британії, розпочавши міжнародний рух дітей і студентів “Шкільний страйк за клімат” (англ. School Strike 4 Climate).

     У рамках всесвітнього Глобального кліматичного страйку за майбутнє студенти факультету іноземної філології розпочали онлайн-флешмоб #МолодьЗаКлімат Десятки світлин, сотні слоганів, що демонструють свідому позицію молоді – планети “Б” не існує! Не будь байдужим і ти! Долучайся в соцмережах до нашої ініціативи, щоб нагадати людству про завтрашній день!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*