logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Бер
2019

ПРОГРАМА ОБМІНУ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ: РОЗВИТОК НАВИЧОК XXI СТОЛІТТЯ ДЛЯ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОСТОРУ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ, США

     З 23 лютого до 16 березня 2019 року викладач кафедри іноземних мов факультету іноземної філології Айзікова Лідія Володимирівна взяла участь у Програмі Відділу з програм англійської мови Бюро з питань освіти та культури Державного Департаменту Сполучених Штатів Америки, імплементованої за підтримки міжнародної неприбуткової організації FHI 360.

     Ця програма міжнародного обміну призначена для викладачів університетського рівня для обміну перспективами та досвідом з вивчення англійської мови, формування навчальних планів, тенденцій та розробок. Учасники даної програми – викладачі з установ, що є партерами Програми «Спеціаліст з викладання англійської мови, стипендіат Державного департаменту США (English Language Fellow Program)». Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського є членом цієї спільноти, адже приймає у своїх стінах учасника Програми у 2017-2019 роках. Програма обміну для 23 викладачів з 24 країн світу включала двотижневий компонент з підвищення кваліфікації в Університеті Темпл (Філадельфія, Пенсильванія), а також візит до Атланти, Джорджія, для участі в тижневій програмі, організованій спільно з Міжнародною конвенцією TESOL 2019.

     Двотижнева програма академічного обміну була побудована навколо теми «Розвиток навичок XXI століття для глобалізації навчального простору англійської мови як іноземної» з наголосом на вивчення культури як основного елементу мовної освіти; використання технології для створення навчального середовища; та викладання англійської мови як іноземної з акцентом на формування активної громадянської позиції, демократію та толерантність. Заходи в рамках програми включали експериментальне навчання та інтерактивні семінари; відвідування та активну участь у навчальних заходах місцевих старших шкіл, коледжів та університетів та громадських організацій; зустрічі зі студентами, викладачами та освітянами, спрямовані на розробку програм з викладання англійської мови; культурні екскурсії, спрямовані на підвищення розуміння культури та цінностей США; підсумковий проект для демонстрації набутих учасниками знань.

     Під час Програми, організованої спільно з Міжнародною конвенцією TESOL 2019, учасники мали можливість взяти участь у різноманітних заходах: круглі столи з викладачами, адміністраторами та випускниками програми «Спеціаліст з викладання англійської мови, стипендіат Державного департаменту США (English Language Fellow Program)», зустрічі випускників програми «American English E-Teacher»,  відвідування місцевих середніх шкіл, екскурсія у Центр Мартіна Лютера Кінга та його будинок, презентації, тренінги, зустрічі, постер-сесії, демонстрації тощо під час Міжнародної конвенції TESOL.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*