logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Кві
2019

Північноатлантичному альянсу – 70 років

     70 років тому – 4 квітня 1949 року було підписано Вашингтонський договір, що поклав початок формуванню могутнього оборонного союзу – НАТО.

     На сьогодні до НАТО входить 29 країн, більшість країн Європи та США і Канада. Від проголошення незалежності Україна планомірно вибудовувала добрі стосунки з організацією. У 1994 році однією з перших підписала рамковий документ програми «Партнерство заради миру». У 1997 році в Мадриді на найвищому рівні підписано «Хартію про особливе партнерство між Україною та організацією Північноатлантичного договору». І з того часу Україна взяла курс на євроатлантичну інтеграцію, а 7 лютого цього року Верховна Рада України ухвалила законопроект про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО.

     Одним із напрямів діяльності Альянсу є заходи з публічної дипломатії. Так, від імені Управління громадської дипломатії НАТО Центр інформації та документації НАТО в Україні (м. Київ) запросив регіональних членів Громадської Ліги Україна-НАТО (однієї з найбільших та найавторитетніших громадських організацій України у сфері євроатлантичної інтеграції) взяти участь в ознайомчому візиті до штаб-квартири НАТО (м. Брюссель, Бельгія) та штабу Верховного головнокомандувача об’єднаними збройними силами НАТО у Європі (SHAPE) (м. Монс, Бельгія), що відбувся 17-20 березня 2019 року.

     Серед членів делегації був і представник нашого університету – фахівець наукового відділу Віктор Гладенко.

     Візит організовано у рамках програми інформаційного співробітництва між Україною та НАТО. Програма візиту передбачала зустрічі з керівними представниками НАТО, проведення брифінгів та обговорення актуальних питань щодо діяльності Альянсу й розвитку відносин між Україною та НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*