logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Кві
2019

«Школа правової освіти» – правопросвітницький проект, який проведено в місті Миколаєві Кривцовим Артемом, студентом Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського

     13 квітня 2019 року в Центральній бібліотеці імені М.Л.Кропивницького м. Миколаєва пройшов Правопросвітницький проект «Школа правової освіти», який зайняв друге місце за результатами конкурсу проектів та програм, на виконання міської програми «Молодіжна політика» на 2019-2021 рр., яким надається фінансова підтримка за рахунок бюджетних коштів від Миколаївської міської ради.

     Керівником проекту є Артем Кривцов, голова ГО «Молодіжний центр наукової діяльності», студент ІІІ курсу спеціальності «Право» Коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.
Серед організаторів та партнерів заходу – Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, Коледж Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського (директор – Олена Царенко), ГО «Центр політичного навчання» (голова – Меланія Саркісян, випускниця факультету педагогіки та психології МНУ імені В.О.Сухомлинського), ГО «Молодіжний центр наукової діяльності» (голова – Артем Кривцов, студент ІІІ курсу спеціальності «Право» Коледжу МНУ імені В.О.Сухомлинського), Управління молодіжної політики Миколаївської міської ради (начальник – Олександр Рябенко, випускник історичного факультету МНУ імені В.О.Сухомлинського), Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області (директор – Наталія Гнатуша), ГО «Центр молодіжної політики Миколаївщини» (голова – Максим Колесніков, студент 4 курсу історичного факультету МНУ імені В.О.Сухомлинського), ГО «Правозахисне об’єднання «Ти ж юрист» (виконавчий директор – Аліна Жегунова), Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Миколаївській області (Світлана Одінцова), європейський освітній центр «Eadric» (директор – Імран Бангаш).
Захід відбувся за активної та плідної співпраці з депутатами Миколаївської міської ради Дмитром Січко та Олександром Рєпіним.

     Спікерами заходу виступили: Дмитро Січко, депутат Миколаївської міської ради, який розповів про роль депутата-юриста в органах місцевого самоврядування; Наталія Гнатуша, директор Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області спільно з Євгеном Мороховцем, заступником директора Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області презентували інформаційно-довідкову платформу “WikiLegalAid” та діяльність параюристів на Миколаївщині; Оксана Балацька, адвокат-медіатор, ознайомила учасників з медіацією – новим інструментом захисту прав людини; Світлана Одінцова, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області, розповіла про діяльність інституту Омбудсмена на Миколаївщині; Аліна Жегунова, виконавчий директор ГО «Правозахисне об’єднання «Ти ж юрист», провела тренінг на тему: «Правоосвітній захід: витрачений час чи незамінний досвід?» та Тетяна Гриненко, адвокат, яка розповіла про особливості заходу прав людини в кримінальному провадженні та представництва інтересів у цивільних справах.

     Учасниками «Школи правової освіти» стали понад 30 студентів закладів вищої освіти Миколаєва. Активну участь в проекті взяли студенти І-ІІІ курсів спеціальності «Право» Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, що підтверджує високу громадську позицію студіюючої молоді коледжу.

     Під час заключного етапу проекту присутні висловлювали слова щирої вдячності за корисну та цікаву інформацію, зокрема щодо практичних та теоретичних занять з захисту прав людини, медіації та первинної організації правоосвітніх проектів.

     Щиросердно дякуємо ректорові Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського, доктору технічних наук, професорові, діючому членові академії педагогічних наук України Валерію Дмитровичу Будаку за підтримку молодіжних ініціатив, якісну організацію освітнього процесу в університеті, що надає можливість студентам активно розвиватися в громадській та правоосвітній сферах, втілювати нові проекти у життя та допомогу і підтримку в організації проекту «Школа правової освіти».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*