logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Тра
2015

Відкрита лекція-конференція «Поетика трагізму в творчості Тодося Осьмачки»

Тодосю Осьмачці цього року виповнюється 120 років з дня народження. Його творчість – пристрасна антитеза всім тим письменникам, які наївно вірили, що революційні події стануть прологом до національного й духовного відродження в Україні й захоплено писали про свої надії на «світле майбуття».

Для вшанування пам’яті поета доцент кафедри української літератури та методики навчання С.В. Підопригора 5 травня 2015 року провела для студентів філологічного факультету відкриту лекцію-конференцію «Поетика трагізму в творчості Тодося Осьмачки». У роботі лекції активно взяли участь студенти факультету, попередньо самостійно осмисливши навчальний матеріал та представивши його до обговорення. У ході заняття студенти вирішували проблемне завдання, ставили запитання до доповідачів, вчилися вирізняти важливу інформацію, записувати під час пояснення формулювання та висновки.

Так, учасники лекції дійшли до висновку, що в основі трагічної поетики ліричних та прозових творів Т.Осьмачки перебувають символістські та експресіоністські тенденції, екзистенціальна трагедійність, християнський та язичницький містицизм. У його поезіях та повістях національна катастрофа сприймається в космічних масштабах, співвідноситься із біблійним пророцтвом про кінець світу.

 

Прес-центр філологічного факультету

 

DSC_1449

DSC_1478

DSC_1456

DSC_1502

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*