logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


19
Кві
2019

Олімпіада ICPC

     13 квітня відбулася 1/8 фіналу Міжнародної студентської олімпіади з програмування ICPC. В змаганнях південного регіону взяли участь 156 команд з Одеси, Запоріжжя, Херсону, Миколаєва. Місто Миколаїв було представлено 24 студентськими командами: 11 команд Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 10 команд Чорноморського національного університету імені Петра Могили і 3 команди Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського:

     NewProject (Олена Оксентюк, Валентин Кукін, Ігор Кунічік, 362 група, тренер – Ходякова Галина Вікторівна),
Capacity (Євгенія Цельм, Ілля Гаврилюк, Володимир Яковлєв, 162 група, тренери – Махровська Наталя Анатоліївна і Погоромська Ганна Сергіївна), SkyFuture (Денис Газізов, Максим Гетьманець, Вадим Станько, 362 група, тренер – Ходякова Галина Вікторівна).

     В змаганнях взяли участь також команди школярів міста: 5 команд Миколаївського муніципального колегіуму імені В.Д. Чайки і 5 збірних команд від Палацу творчості учнів, в яких були учні з різних шкіл міста Миколаєва.

     Від інших олімпіад з інформатики ця олімпіада відрізняється підвищеною кількістю завдань, на які відводиться порівняно невеликий час. З огляду на те, що в розпорядженні кожної команди знаходиться тільки один комп’ютер, на перший план виходять навички ефективної та злагодженої командної роботи.

     Серед наших команд першою була команда NewProject, яка розв’язала 5 задач з 10, на другому місці – дебютант турніру команда першокурсників Capacity, яка також розв’язала 5 задач, на третьому – команда SkyFuture.

     Приємно зазначити, що команди NewProject і Capacity достойно виступили і в загальному заліку. NewProject в загальному заліку посіла 50 місце, Capacity – 74 місце, хоча обидві команди розв’язали однакову кількість задач і місця умовно розділились тільки за штрафним часом (команди, які розташувалися з 46 по 86 місця розв’язали по 5 задач).

     Серед студентських команд Миколаєва команда NewProject пропустила вперед лише одну команду Чорноморського національного університету імені Петра Могили і одну команду Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та посіла 3 місце серед миколаївських студентських команд. За результатами олімпіади команда NewProject пройшла до наступного туру олімпіади.

     Команда першокурсників Capacity вперше брала участь у олімпіаді такого рівня і показала гарний результат, що дає надію на майбутнє і впевненість, що надалі будемо мати чемпіонів.

     Вітаємо наших студентів з достойним виступом в турнірі і бажаємо успіхів в наступних змаганнях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*