logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


14
Тра
2019

Всеукраїнська наукова конференція молодих істориків, студентів і аспірантів «Історична юдаїка в молодіжному середовищі України»

     10 травня 2019 на базі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського вже всьоме пройшла всеукраїнська наукова конференція молодих істориків, студентів і аспірантів «Історична юдаїка в молодіжному середовищі України». В цьому році її співорганізаторами виступали: Ізраїльський культурний центр в м. Миколаєві, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія». У роботі конференції взяли участь представники наукового загалу з різних регіонів України: Миколаївської, Одеської, Черкаської, Київської областей тощо. Основна тема цьогорічного заходу: «Розвиток Держави Ізраїль в умовах сучасної глобалізації світу: історико-політичний аспект».

     Конференцію відкрила завідуюча кафедрою історії та археології історичного факультету Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського доктор історичних наук, професор Рижева Надія Олександрівна. З вітальним словом виступили: Калкутіна Наталія Володимирівна – заступник декана з навчально-виховної роботи історичного факультету Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, доктор філософії, старший викладач кафедри історії та археології; Гомелько Тетяна Леонідівна – координатор Ізраїльського культурного центру при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Сугацька Наталія Василівна – доцент кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», кандидат історичних наук, доцент.

     В ході роботи конференції були представлені доповіді за напрямками: Зовнішня політика Держави Ізраїль, в контексті сучасного розвитку геополітичної ситуації в Світі; Держава Ізраїль: історія поєднання світського та релігійного, внутрішня політика сьогодення; Територіальні питання Держави Ізраїль: проблеми та перспективи вирішення; Трансформація національної держави на глобальну у вигляді транснаціональних корпорацій – виклик чи реальність для сучасного Ізраїлю; Історія єврейського населення України та світу.

     Особливу увагу учасники конференції приділили обговоренню питань формування нової світової геостратегічної реальності та розвитку Держави Ізраїль в даному контексті, з’ясуванню закономірностей впливу глобалізації на соціально-політичні процеси в сучасному Ізраїлі. Також, було продовжено кілька традиційних тем з актуальних проблем історичної юдаїки, котрі були представлені презентацією нових доповідей в галузі дослідження історії та сьогодення єврейських громад України та світу, у супроводі наукових коментарів.

     В ході роботи конференції учасники могли ознайомитися з виставкою наукової літератури «Міжнародні відносини: Україна – Ізраїль», наданої з фондів наукової бібліотеки Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та презентованої бібліотекарами Блєдновою В.П. і Кисиленко О.М.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*