logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


22
Тра
2019

Екскурсія майбутніх фінансистів Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського до Музею грошей Національного Банку України

     У травні поточного навчального року студенти 335 групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» разом з викладачами циклової комісії з управління, адміністрування та права к.е.н. Рехтетою Іриною Ігорівною та Моргун Анною Володимирівною відвідали Музей грошей Національного банку України в м. Києві.

     НБУ ― це стратегічний об’єкт. Тому перш, ніж дозволити увійти до Музею грошей, охорона здійснила ретельну перевірку відвідувачів з нашого коледжу ― необхідно було звірити паспортні дані та пройти через металошукач.

     Під час екскурсії студенти-екскурсанти мали можливість переглянути 4000 експонатів із 13 000 одиниць загального фонду Музею. Те, про що раніше наші студенти читали лише у підручниках з дисципліни «Гроші та кредит» та чули під час лекційних занять, нарешті змогли побачити своїми очима!

     До уваги студентів була представлена цікава експозиція, яка розповіла їм про історію грошового обігу на території України з давніх часів до сьогодення. Майбутні фінансисти та банкіри змогли побачити славнозвісні черепашки каурі, монети грецьких полісів Північного Причорномор’я, монети Римської імперії, дирхеми Арабського Халіфату, монети Візантійської імперії, монети Західної Європи, гроші Російської імперії, а також грошові засоби, що використовувалися на території сучасної України під час Першої та Другої світових воєн. Таке різноманіття грошових засобів переконало студентів в унікальності грошового обігу на українських землях, які знаходилися на перетині кордонів великих імперій.

     Особливий інтерес у студентів викликали грошові символи української державності різних епох ― монети Київської Русі, срібні зливки-гривні, банкноти Української Народної Республіки, гроші Гетьманату П.Скоропадського та періоду Директорії УНР, а також бофони УПА, які ще до недавнього часу були утаємничені й знаходилися в архівах СБУ.
Наприкінці екскурсії наші студенти відкрили для себе цікаву колекцію ювілейних і пам’ятних монет, виготовлених із золота, срібла та нейзильберу. Також уяву студентів вразили найважча та найдорожча монети України. Поза увагою дівчат не залишилося дорогоцінне каміння. Поряд з діамантами звабливо блищали рубіни, ізумруди, аметисти.

     Тож екскурсія до Національного банку України стала ще однією захопливою та пізнавальною подією у рамках опанування майбутніми фінансистами своїх професійних компетенцій, яка закарбується в пам’яті студентів завдяки естетичному задоволенню від маленьких шедеврів, утілених у грошових знаках.

     Висловлюємо слова щирої вдячності за сприяння в організації екскурсії для студентів Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського дирекції та співробітникам Музею грошей НБУ!

     Після екскурсії студенти насолодились краєвидами квітучої каштанами столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*