logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Тра
2019

Охорона праці – запорука життя

     Охорона праці — це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження здоров’я і працездатності людини в процесі праці.

     У 2019 році Міжнародна організація праці до 100 – річчя із дня заснування ініціювала проведення заходів до Всесвітнього дня охорони праці, який пройшов під гаслом «Безпечне і здорове майбутнє».

     У МНУ імені В. О. Сухомлинського було підтримано відповідну ініціативу та оголошено місячник охорони праці, з метою привернення уваги студентів та працівників до питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

     Для цього у науково-педагогічній бібліотеці була підготовлена виставка літератури, яка стосується даної тематики та влаштована зустріч – лекція із Черкасовим Ігорем Анатолійовичем, головним страховим експертом з охорони праці відділу профілактики страхових випадків Миколаївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області.

     Зустріч розпочалася із вступного слова начальника відділу охорони праці МНУ імені В. О. Сухомлинського – Хмель Оксани Петрівни. Вона наголосила на тому, що молодий фахівець, який прийшов на роботу вже повинен володіти знаннями про охорону праці, щоб уникнути ситуації, які можуть становити потенційну небезпеку.

     В свою чергу, Ігор Анатолієвич детально розповів про особливості нормативного регулювання охорони праці у закладах освіти, причини виробничого травматизму та порядок надання допомоги при нещасних випадках. Лектор наголосив на тому, що отримані знання після зустрічі дадуть змогу не лише знати власні права, але й ефективно їх застосовувати у повсякденному житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*