logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Чер
2019

У Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського з 27 по 31 травня 2019 року проходив тиждень ОХОРОНИ ПРАЦІ

     Людина та її здоров’я є найбільшою цінністю держави, яка докладає великих зусиль, створюючи умови безпечної життєдіяльності людини як у середовищі мешкання, так і в середовищі праці. Охорона здоров’я і життя працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

     МНУ імені В. О. Сухомлинського підтримано ініціативу Міжнародної організації праці до 100 – річчя із дня заснування, щодо проведення заходів до Всесвітнього дня охорони праці, який пройшов під гаслом «Безпечне і здорове майбутнє» та оголошено місячник охорони праці, з метою привернення уваги студентів та працівників до питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

     Коледж Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського не залишився осторонь, і у період з 27 по 31 травня 2019 року, під головуванням викладача вищої категорії, викладача методиста Суровцевої Лариси Іванівни, було проведено тиждень охорони праці.

     27 травня 2019 року в рамках тижня охорони праці в Коледжі МНУ імені В. О. Сухомлинського було проведено анкетування щодо визначення рівня обізнаності студентів про безпечні умови праці та виробничі ризики. За результатами анкетування більша частина студентів розуміє поняття «охорона праці», знає правила безпеки на виробництві, перераховує можливі виробничі ризики тощо.

     А 28 травня був проведений конкурс художніх творів, присвячених відзначенню Дню охорони праці, серед студентів ІІ курсу спеціальності «Право». У своїх роботах молодь здебільшого звертала увагу на правові аспекти, можливі виробничі травми тощо.

     Вітаємо переможців конкурсу: І місце – Мирян Ліана; ІІ місце – Удовиченко Діана, Зарєчна Руслана; ІІІ місце – Іванова Марія, Шипельова Юлія.

     29 травня 2019 року у Коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбувся круглий стіл «Виробничі ризики та їх вплив на безпеку праці». У засіданні взяли участь студенти ІІІ курсу спеціальності «Соціальна робота» під керівництвом викладача вищої категорії, вчителя-методиста Лариси Іванівни Суровцевої.

     Учасники круглого столу розповідали про виробничі ризики, запобігання травматизму на виробництві, забезпечення безпечних та здорових умов праці. Свої доповіді студенти підтверджували наочними матеріалами (картками, плакатами, буклетами) тощо.

     На заході панувала атмосфера щирого спілкування, обміну думками та дискусії.

     30 травня 2019 року в рамках тижня охорони праці в бібліотеці Коледжі МНУ імені В. О. Сухомлинського було проведено книжкову виставку нормативно-правової літератури, підручників з охорони праці «Безпечне та здорове майбутнє праці».

     31 травня 2019 року студенти коледжу переглянули фільм «Профілактика травматизму на виробництві» та уяснили для себе, що успішна профілактика виробничого травматизму та професійної захворюваності можлива лише за умови ретельного вивчення причин їх виникнення. Для полегшення цього завдання прийнято поділяти причини виробничого травматизму і професійної захворюваності на такі основні групи: організаційні, технічні, санітарно-гігієнічні, економічні, психофізіологічні.

     А на завершення тижня охорони праці, куратори академічних груп провели кураторські години, провели інструктажі зі студентами щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час літніх канікул та розповсюдили серед них інформаційні буклети з безпеки життєдіяльності як під час відпочинку, так і під час навчання та роботи.

     За підсумками тижня охорони праці, нашим студентам вдалося закріпити свої теоретичні знання про те, що охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності та промисловій безпеці. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*