logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


30
Вер
2019

«Студентська родина: в ній сила єдина»

     «Студентська родина: в ній сила єдина» – саме ці слова стали основною тезою заходу, що відбувся 24 вересня в рамках Тижня першокурсника 2019. Засади своєї діяльності презентували нашим першокурсникам усі ланки студентського самоврядування університету, первинна профспілкова організація студентів та Психологічна служба навчального закладу.

     Захід розпочався з виступу проректора із науково-педагогічної роботи, доцента Кузнецової Олени Анатоліївни, яка привітала присутніх зі стартом Тижня першокурсника та закцентувала увагу студентів на важливості цієї презентації в контексті майбутньої участі наших першачків у громадському житті університету.

     Перший курс мав змогу детально ознайомитись зі структурою Студентської ради, основними напрямами її діяльності тощо. Розповідала про діяльність цього органу студентського самоврядування в.о. голови Надич Анастасія. Окремим блоком стали виступи із відеопрезентаціями голів Студентських рад структурних підрозділів, кожен із яких має свою історію самоврядування, традиції, прикметні риси в організації заходів тощо.

     Цікавинкою стало представлення діяльності Інституту студентських тьюторів – нової для нашого закладу складової студентської самоорганізації. Першокурсникам розповіли про Школу студентських тьюторів, тренінгові програми, особливості діяльності, мету та завдання, які стоять перед ними. До речі, якраз студентські тьютори – то, мабуть, та ланка самоврядування, про яку першому курсові відомо найбільше, адже з 2-го вересня саме ними проводиться активна робота по адаптації новачків в незвичному для них освітньому середовищі.

     Керівник Центру Психологічної служби Гулькова Дар’я Сергіївна ознайомила присутніх з основними напрямами діяльності та методикою роботи психологів та студентів-волонтерів і закликала усіх долучатись до участі у тренінгах і програмах, які проводяться цим структурним підрозділом університету.

     Про особливості діяльності первинної профспілкової організації студентів та заходи, які проводяться з їх ініціативи, першокурсники почули від голови студентського профкому факультету педагогіки та психології Саковської Вікторії. Звісно, що особливо уважно цю інформацію слухали ті з першокурсників, які на зборах своїх академічних груп були обрані профоргами.

     Варто зазначити, що захід пройшов пізнавально і легко. До речі, студенти першого курсу мали можливість ставити запитання до представників студентського самоврядування, чим вони, звісно, скористались.

     Загалом, захід досяг своєї основної мети – зробити першокурсників більш обізнаними у тому, як живеться студентам нашого університету у позанавчальний час. Це видається актуальним з огляду на наближення виборів до органів студентського самоврядування, а знання основ діяльності ОСС надає першачкам великі можливості для своєї безпосередньої участі та роботі у будь-якій із структур, що опікується життям студентів.

     Дякуємо усім за участь! Рухаємось далі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*