logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Жов
2019

Тренінг «Тимбілдинг проти булінгу»

     17.10.2019 року в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва студенти 4 курсу факультету “Педагогіки та психології” спеціальність “Психологія”, студенти 415 групи спеціальності “Право” та 425 групи спеціальності “Соціальна робота” Коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь у комунікаційному тренінгу “Тимбілдинг проти булінгу”.

     В рамках правової біржі “Булінг: зумій захистити себе” інспектор Управління патрульної поліції в Миколаївській області Юлія Яковенко розповіла про види булінгу, чому виникає цькування серед підлітків та як не потрапити під вплив булерів, про факти цього явища на Миколаївщині. Також студенти разом з Юлією розібрали, як відрізнити конфлікт від булінгу. Поліціянтка відповіла на поставленні запитання і закликала дзвонити в поліцію, якщо присутні стали свідками знущань, або знають про такі факти.

     Модератор тренінгу, завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Андрій Алієв і молодь розібрали прояви булінгу в уривках з фільмів «Диво», «Татові знову 17», кліпі співачки Аlyona Аlyona, пригадали інші стрічки і серіали з даної теми — “Клас корекції”, “Дилда”, “Тринадцять причин чому”, подискутували, чому цієї теми немає у популярному вітчизняному серіалі “Школа”.

     Керівник Центру психологічної служби МНУ Дар’я Сергіївна Гулькова запропонувала учасникам розв’язати реальні конфліктні ситуації за допомогою метафоричних асоціативних карток “Батіг чи пряник”.

     На завершення тренінгу Андрій і Дар’я Сергіївна провели декілька вправ з тимбілдингу, який є найкращими профілактичними ліками від булінгу в будь-якому колективі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*