logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Жов
2019

САМІТ ВИПУСКНИКІВ ПРОГРАМИ ACCESS: 10 РОКІВ ПРОГРАМІ ACCESS В УКРАЇНІ

     18-19 жовтня 2019 викладач кафедри іноземних мов Лідія Айзікова та студентки факультету іноземної філології Юлія Грицишина і Софія Матвієнко взяли учать у Саміті випускників програми Access: 10 років Програмі Access в Україні.

     Освітня програма Програма Access – «Програма малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні (English Access Microscholarship Program) – дворічна програма, що надає можливість талановитим молодим людям, які опинились у складних життєвих обставинах, безкоштовно вивчати англійську мову і більше дізнатись про США, їх культуру і цінності, а також розвинути лідерські навички і, завдяки набутому досвіду і знанням, взяти більш активну участь у розвиткові України.

     Програма Access діє у понад 80 країнах світу. Вона впроваджується у декількох регіонах України міжнародною неурядовою організацією ‘Project Harmony, Inc.’ (PH International) у партнерстві з українськими неурядовими організаціями, закладами освіти і культури за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і Державного департаменту США.

     Юлія та Софія – випускниці Програми Access 2016-2018 років навчання. Вони вже вдруге беруть участь у Саміті Access, успішно пройшовши конкурсний відбір. Лідія Айзікова є викладачем програми з 2016 року.

     Під час саміту, який проходив у м. Києві на базі культурного центру «Американський дім», учасники мали змогу поділитися своїм досвідом навчання на Програмі, тим, який вплив Access здійснив на їхнє життя, як допоміг набути необхідні життєві навички для навчання протягом життя та розбудови місцевих спільнот. Випускники поділилися ідеями щодо розвитку співпраці між Україною та Сполученими Штатами, а також пройшли інтенсивний тренінг з подолання явища булінгу у молодіжному середовищі.

     У ході Саміту учасники одержали можливість безпосередньо поспілкуватися із Джозефом Пеннінгтоном, виконувачем обов’язків голови дипломатичної місії США в Україні, Тімом Коллінзом, аташе з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні, Альоною Сухініною та Лілеєю Шило, провідними фахівцями Відділу преси, освіти і культури Посольства США, Андрієм Гайдамашко, директором Відокремленого підрозділу Міжнародної неурядової організації ‘Project Harmony, Inc.’ (PH International) та багатьма іншими цікавими особистостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*