logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Жов
2019

Презентація «Совместной учебной программы» делегацією зі Словацької Республіки в рамках співпраці між українськими та словацькими ВНЗ

     26 жовтня 2019 року до м. Миколаїв завітала делегація зі Словацької Республіки. Мета візиту – презентація «Совместной учебной программы».

     До складу делегації ввійшли:
• Маріо Леловські – Перший віце-президент ІТ-асоціації Словаччини;
• Чібак Любош – Представник Вищої школи економіки та менеджменту публічного адміністрування в Братиславі;
• Лакуста Галина – Голова Україно-Словацького центру;
• Музалев Михайло Вікторович – Почесний консул Словацької Республіки в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях;
• Музалева Ганна Вікторівна – дружина Почесного консула Словацької Республіки в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях;
• Бодрова Дар’я Сергіївна – Радник Почесного консула Словацької Республіки в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

     Члени делегації разом із Володимиром Ігоровичем Криленко, першим заступником міського голови, відвідали Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, щоб ознайомити студентів і викладачів із перевагами та перспективами цієї програмної кампанії.

     Презентацію було розпочато зі вступного слова Валерія Дмитровича Будака, ректора МНУ імені В. О. Сухомлинського, професора, доктора технічних наук, академіка НАПН України. Він наголосив на тому, що наша держава впевненими кроками йде до Європейського Союзу, тому подібні програми дозволять молодим людям розширювати свій кругозір, знайомитися з культурами нових країн та отримувати якісну європейську освіту.

     Ознайомлення учасників із програмою «Совместная учебная програма» розпочав Маріо Леловські. У своєму виступі він висвітлив наступні питання:
• спільні географічні кордони, що дають можливість студентам швидко і без перешкод відвідувати своїх рідних під час навчання;
• стрімкий розвиток у словацькій економіці ІТ-технологій, автомобілебудування, розвиток наукового потенціалу, що дають змогу студентам після закінчення програми навчання відразу ж знайти гарну роботу;
• повна підтримка програми з боку уряду;
• зацікавленість ІТ-компаній у навчанні першокласних спеціалістів;
• наявність українсько-словацького центру для роз’яснення всіх нюансів навчання студентам та їх батькам;
• можливість отримати студентську візу та подорожувати Європою.

     Зі свого боку Чібак Любош – представник Вищої школи економіки та менеджменту публічного адміністрування в Братиславі – роз’яснив ключові деталі, на які українські студенти мають звернути свою уваги, перш ніж приймати таке важливе рішення. Звичайно ж, основною вимогою є успішне складання іспитів та гарне володіння англійською мовою. У результаті студенти отримують подвійний диплом та гарантований контракт на 2 роки роботи в кращих ІТ-компаніях Словаччини. Отже, молодий спеціаліст не втрачатиме час на пошук роботи, а матиме реальний шанс показати отримані знання на практиці. Приємним моментом є і те, що навчання може бути абсолютно безкоштовним, усі витрати за навчання та проживання на себе беруть словацькі ІТ-компанії. Від студента вимагається лише сумлінно навчатися та відпрацювати 2 роки за своєю спеціалізацією по отриманню дипломів.

     Після презентації викладачі та студенти обмінялися думками з гостями. Таким чином, усі присутні дізналися про один із шляхів, як можна отримати європейський диплом та зробити своє студентське життя більш активним і продуктивним. Учасники зустрічі подякували членам делегації за проведену презентацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*