logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Лис
2019

КАЛЕЙДОСКОП ПОДІЙ ТИЖНЯ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ КОЛЕДЖУ МНУ імені В.О.СУХОМЛИНСЬКОГО

     04.11.19 в Коледжі МНУ ім. В.О.Сухомлинського в рамках тижня Соціальної роботи відбулась «Психологічна естафета» до Дня працівника соціальної сфери. Студенти із захопленням долучились до святкування. Зацікавлено приймали участь у змаганнях, впевнено продемонстрували набуті вміння, хист до професійної діяльності та проявили володіння комунікативними компетентностями. По закінченню журі, в склад якого увійшли викладачі коледжу, голова студентської ради та студентський актив визначило переможців естафети та всіх учасників заходу було нагороджено приємним подарунками.

     05.11.19. в Коледжі МНУ ім. В.О.Сухомлинського в рамках тижня Соціальної роботи пройшов челендж «Нагодуй бездомну тварину» студенти долучились до благодійної діяльності, продемонстрували свою чуйність, емпатію, засвоїли основи милосердя, які є складовими якостями майбутніх професіоналів в сфері соціальної роботи. Також спілкування з тваринами є одним з методів профілактики негативних емоцій, що в свою чергу сприяє зміцненню ментального здоров’я. Таким чином студенти коледжу відкрили для себе новий вид релаксу та способу позбутися негативу та шкідливих емоцій.

     06.11.19. в Коледжі МНУ ім. В.О.Сухомлинського в рамках тижня Соціальної роботи було проведено позааудиторну кураторську годину на тему: «Від екології душі – до екології довкілля» до Міжнародного дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Студенти на чолі із куратором Войтовською А.М. розглянули та обговорили нагальне питання щодо шкоди, завданої навколишньому середовищу під час війни та збройних конфліктів, яка позначається на стані екосистем і природних ресурсів, яка часто виходить за межі національних територій та стосується не лише однієї держави, а й ставить під загрозу життя людей в цілому, їхнє матеріальне благополуччя та безпеку. Студенти проявили інтерес до заходу і намагались почути звуки природи та наблизитись до її збереження і захисту.

     07.11.19. Студенти Коледжу МНУ імені В.О.Сухомлинського спеціальності соціальна робота третього та четвертого курсів разом із куратором Войтовською А.М. в рамках тижня Соціальної роботи відвідали клініку дружню до молоді з метою отримання інформації на тему: «Чи підлягає сім’я плануванню? Моральна чистота стосунків між юнаком і дівчиною». Цей захід надав їм можливість поспілкуватися із практичним психологом клініки, дізнатись особливості будування міжособистісних стосунків, розглянути моделі сім’ї та усвідомити цінність власної гідності. Також акушер-гінеколог надав корисну інформацію щодо профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом, особливостями збереження жіночого здоров’я та методами контрацепції. Студенти також мали можливість пройти експрес-тест на ВІЧ-інфекцію, та отримати засоби контрацепції. Спеціалісти клініки допомогли створити умови для отримання адекватної загальної сексуальної освіти, яка є дуже актуальною і необхідної в наші часи.

     08.11.19. в Коледжі МНУ ім. В.О.Сухомлинського в рамках тижня Соціальної роботи відбувся флешмоб «Лист щастя». Для покращення настрою, емоційного стану, працездатності та сприянню згуртованості студентської молоді та педагогічного колективу було створено лист, який мандрував від одного учасника акції до іншого із побажаннями і компліментами, до якого кожен додавав свої власні думки. Таким чином був використаний один із психотерапевтичних методів як арт-терапія, який зняв напругу, створив умови для підвищення стресостійкості та налаштував учасників на взаємодію один з одним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*