logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


22
Лис
2019

Відкрите заняття «Інформатизація процесу навчання у початковій школі»

     20 листопада 2019 р. відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Актуальні проблеми педагогіки початкової освіти» на тему «Інформатизація процесу навчання у початковій школі», яке провела старший викладач кафедри початкової освіти Тимченко Алла Анатоліївна.

     За допомогою методів розвитку критичного мислення – фішбоун, Кубик Блума, а також інфографіки – студенти з’ясовували: причини інформатизації освіти як глобального явища; як сьогодні в Україні здійснюється формування інформаційно-комунікаційної компетентності в учнів початкової школи, спираючись на новий Державний стандарт початкової освіти.

     Студенти проблемної групи представили результати наукового пошуку щодо формування інформаційно-компетентного вчителя початкової школи як в Україні, так і за кордоном. Викладач виховувала у студентів основи інформаційної та комп’ютерної етики, відчуття етнічної приналежності, український менталітет і патріотичні почуття.

     Старший викладач А. А.Тимченко продемонструвала майстерне володіння методикою проведення вузівського практичного заняття, яке характеризувалося: високим рівнем науковості та відповідністю сучасному рівню розвитку науки, логічністю, послідовністю, та професійно-педагогічною спрямованістю. Використання проблемних запитань та інтерактивних методів сприяло активності студентів протягом заняття, розвитку їх аналітичного мислення, вміння співставляти, аналізувати, робити висновки.

Прес-центр факультету дошкільної та початкової освіти

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*