logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Гру
2019

У Миколаєві відкривають нові можливості для співпраці з європейськими вузами

     26-27 листопада 2019 року в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського проходила Міжнародна конференція з проблем вищої освіти і науки «Можливості професійного розвитку аспірантів у DocHub» (Центр розвитку потенціалу вищої освіти). Кілька років поспіль успішно цим проєктом займається Тетяна Мироненко, завідувачка кафедрою англійської мови і літератури університету.

     У Міжнародній конференції з проблем вищої освіти і науки в рамках програми ЄС Erasmus+ взяли участь представники різних вищих навчальних закладів країни. Активний учасник заходу серед них – Світлана Калашникова – доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України.

     «Дуже приємно бути в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського, ми тут зібралися з нагоди проведення в рамках Erasmus+ «DocHub» (Центр підготовки аспірантів і дослідників) чергової зустрічі партнерів, спрямований на модернізацію третього циклу вищої освіти. Я представляю вищу освіту Національної академії педагогічних наук України», – поділилася Світлана Калашникова.

     У молодих вчених із вищих навчальних закладів Миколаєва з’явилася можливість проходити стажування в європейських університетах. Про розвиток відносин двох країн, України і Литви, в плані обміну науковим досвідом, у рамках проекту Erasmus+ CBHE «Structuring Cooperahion in Doctoral Research, Transferrable Skiils Training and Academic Writing instruchion in Ukraine’s regions / DocHub /» («Структуризація співпраці в області аспірантських досліджень, навчання універсальних навичок і академічного письма на регіональному рівні України») розповіла Валентина Дагіене, професор Вільнюського університету, яка відвідала МНУ імені В. О. Сухомлинського з метою участі в конференції.

     Міжнародна конференція «Можливості професійного розвитку аспірантів і дослідників у «DocHub» – це важливий проєкт, спрямований на розвиток науки майбутніх поколінь і є яскравим прикладом співпраці України з європейськими країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*