logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


09
Гру
2019

«МНУ імені В. О. Сухомлинського – осередок талановитої молоді»

     Саме під такою назвою в Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського пройшов у перші грудневі дні Тиждень майстер-класів. Низка заходів, ініційованих студентами та підтриманих адміністрацією, здобула велику кількість відвідувачів і схвальні відгуки власне від самих учасників.

     «Родзинка» майстер-класів полягала в тому, що спікерами та організаторами були безпосередньо студенти та випускники університету: кожен охочий мав можливість поділитись своїми успіхами, здобутками в певній сфері, розповісти власну історію, змотивувати інших. Здорово і те, що протягом п’яти днів у МНУ імені В. О. Сухомлинського відбулось таке розмаїття заходів, що кращої можливості зрозуміти, до чого тяжіє твоя душа годі і шукати.

     Стартували ми 3 грудня із майстер-класу «Stories правлять світом..», який проводив випускник історичного факультету, нині – журналіст, співзасновник інформаційного видання «СВІДОК.інфо» Андрій Прокопенко. Легко, змістовно, зрозуміло він розповів присутнім про «підводні камені» професійної діяльності, контент, з якими працюють представники ЗМІ міста та області, про можливості Instagram та інших соціальних мереж для розвитку власного бренду тощо. Спілкування проходило жваво, від присутніх лунало дуже багато запитань, з окремих тем навіть подискутували. У підсумку – зрозуміли, що однієї зустрічі замало, тож із нетерпінням чекаємо на Андрія для обговорення актуальних питань уже в практичній площині.

     Здорово «підхопили» естафетну паличку майстер-класів студентки факультету дошкільної та початкової освіти Юлія Малафей, Вероніка Марченко, Анастасія Жекул, Анастасія Волкова, Євгенія Пашинська, Вероніка Шинкарьова. Як самому створити мультфільм, як стати автором незабутнього оригінального подарунку до свят, що наближаються, як використати казку в якості можливості для самопізнання – про усе це ви могли дізнатись, а також стати творцем мультфільму чи презенту, завітавши до гостинних аудиторій факультету у середу, 4 грудня. Варто зазначити, що студентам так сподобалось власноруч створювати прекрасне, що для окремих структурних підрозділів майстер-класи були повторно проведені і у п’ятницю.

     5 грудня перетворився на день справжніх активностей, а також мотивації і захоплення талантами окремих наших студентів. Спочатку арт хол «вибухнув» від запального фітнес-тренування, організованого факультетом фізичної культури та спорту. На це варто було не тільки подивитись, однозначно потрібно було брати участь. Півтори години під драйвові ритми музики промайнули як мить, а у всіх присутніх виникло стале бажання бігти на тренування.

     А далі.. Далі в арт-холі відбувся майстер-клас із хореографії. Одразу зазначимо, з таким у житті ви зустрічаєтесь нечасто: це був урок не танцювальних па чи зв’язок, там говорили про натхнення, творчість, мотивацію, зародження танцю, про особистість та впливи на неї, про танець як засіб самовираження та професійної реалізації, про шляхи досягнення своєї мети та труднощі, які виникають. Наш студент-хореограф Ігор Бєлічко настільки змотивував аудиторію, що розходитись довгий час ніхто не хотів.

     Паралельно із цим охочі могли побувати на майстер-класі «Родзинки професійної фотосесії для чайників»: повірте, там було напрочуд класно! Студенти історичного факультету Наталі Бурякова та Богдан Гриценко дуже професійно підійшли до організації свого виступу, з таким завзяттям розповідали про діяльність, що одразу ж закортіло взяти у руки фотоапарат і фотографувати. Принаймні точно спробувати себе у цій царині.

     Що ми зрозуміли за ці дні? Майстер-класи – чудова ідея, яку неодмінно потрібно підтримувати і розвивати. У чому переконались вкотре? У стінах нашого університету навчаються шалено талановиті представники студентської молоді, якими маємо пишатись, чиї ініціативи варто підтримувати і розповідати про них громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*