logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


11
Гру
2019

Зустріч студентів Коледжу з Регіональним представником уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області

     У Міжнародний день прав людини, 10 грудня 2019 року, в Коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбулася зустріч студентів різних спеціальностей із Світланою Одінцовою, Регіональним представником уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області. Під час зустрічі Світлана Валеріївна розповіла студентам про вплив Загальної декларації прав людини на українське законодавство, зокрема, про історію ухвалення Декларації, її значення для розвитку правового суспільства та відображення її норм у Конституції України та інших правових актах. Особлива увага була приділена ст. 5 Декларації, яка проголошує, що нiхто не повинен зазнавати тортур, або жорстокого, нелюдського, або такого, що принижує його гiднiсть, поводження i покарання. Окрім того, Світлана Валеріївна, розповіла студентам про реалізацію Офісом Омбудсмена національного превентивного механізму.

     У своєму виступі Світлана Валеріївна акцентувала увагу молоді на те, що наші права та свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближнього. Адже право однієї людини закінчується там, де починається право іншої.

     Щиро дякуємо Світлані Валеріївні за майстерно проведену лекцію зі студентами коледжу, а також за плідну та систематичну співпрацю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*